We weten dat een uitgebalanceerd voedingspatroon belangrijk is voor onze gezondheid. Maar hoe kunnen we voedingsproducten maken die aansluiten bij de vraag naar een gezondere levensstijl? En hoe weten we wat de consument effectief opeet? Kunnen we met aangepaste voeding de levenskwaliteit en gezondheid van chronisch zorgbehoevenden verbeteren?
Op dit snijpunt van voeding en gezondheid blijven tot nu toe veel vragen onbeantwoord omdat nog veel kennis ontbreekt. Ook is er nood aan concrete toepassingen en ontwikkelingen op dit gebied. Daarom lanceren Flanders' FOOD en de POM West-Vlaanderen twee projectcalls binnen deze thematiek.
De projectcall kort samengevat
Centrale thema's
Op basis van de resultaten die Flanders' Food verkreeg uit de Roadmap Nutritie werden volgende thema's geselecteerd:
- Lekker en gezond
- De juiste keuze
- Van akker tot bord
- Meten is weten
- De betrokken consument
- De innerlijke mens
Speelt u al langer dan vandaag met een interessant idee waarmee u wenst uit te pakken? Aarzel niet langer en neem contact op met Flanders' Food. Alle informatie die uitgewisseld wordt, blijft confidentieel.